For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Premkumar Krishnamoorthy historie

Da den indiske familiefaren Premkumar Krishnamoorthy skulle flytte inn med sin familie på Gartnerlien, ba han om å få gjennomført en indisk tradisjon de fleste nordmenn aldri har hørt om før.

Det å flytte fra India til andre siden av kloden, til kalde Norge og til ny leilighet på Gartnerlien på Sandsli – er et stort steg.

For Premkumar Krishnamoorthy og hans familie var det viktig å ta vare på en veldig viktig innflyttingstradisjon fra Sør-India, før de kunne flytte inn i sin Bonava-leilighet.

– Bonavas ansatte viste en stor åpenhet og respekt for å legge til rette for en veletablert sør-indisk tradisjon. Det er vi evig takknemlig for, sier Premkumar Krishnamoorthy

Måtte innvie leilighet før innflytting

På norsk sier vi ikke «husvarming», men en «innflyttingsfest» er vanlig. I Sør-India derimot, hvor Premkumar Krishnamoorthy og hans familie kommer fra, er en spesiell form for husvarming vanlig, og en viktig del av det å flytte inn i noe nytt.

Premukar forklarer:

– Kort forklart er det en sør-indisk tradisjon, hvor huset og beboerne velsignes gjennom et fast rituale. Blant annet kokes melk i en spesiell kjele, og den skal kokes over. Melken skal symbolisere lykke, rikdom og god helse til de nyinnflyttede. I tillegg pyntes hus eller leilighet med flotte blomster. Kommer du fra en landsby, kommer det ofte flere hundre mennesker på en slik husvarmingsfest, i tillegg til nære og fjerne slektninger, sier han.

- I vårt tilfelle måtte vi sende bilder og video av husvarmingen til våre indiske familier i ettertid, legger han til.

Trodde ikke han fikk hjelp

Familiefaren og hans kone ble litt engstelig før innflytting i desember. De ble plutselig redd for at de ikke rakk husvarmingen før innflytting. Dette var viktig i henhold til tradisjonen. I tillegg måtte dette gjøres før årsskifte.

Premkumar trodde det ikke var mulig å slippe inn i leiligheten før overtagelse. Da måtte Kundeservice i Bonava trå til.

– Vi fikk en henvendelse fra familien om å slippe dem inn før de hadde overtatt leiligheten. Da vi fikk forklaringen skjønte vi fort at husvarmingen var viktig – og at det hastet. Selvfølgelig kunne vi hjelpe. Vi låste dem inn, og gav familien den tiden de trengte. Det er første gang vi har opplevd en indisk husvarming, og vi var glade for at vi kunne hjelpe. Det skulle bare mangle, sier Vibeke fra kundeservice.

Fantastisk service

For Premkumar Krishnamoorthy var det ingen selvfølge. Han trodde det ikke var lov å slippe inn i leiligheten før alt var betalt – og leiligheten var deres. Befaringer hadde de vært på, men å gjennomføre husvarmingen?

– Jeg ble litt stresset, men Bonavas ansatte viste stor respekt og forståelse for vår kultur. Vi har fått flott hjelp gjennom hele salgsprosessen, og det å åpne opp leiligheten for oss... det betydde mye, og jeg og min familie er evig takknemlig, sier Krishnamoorthy og smiler.

Gleder seg til å bruke uteområdene

Familien er nå på plass i sin treroms-leilighet. De er godt fornøyde med området og leiligheten.

– Vi har kjøpt en flott leilighet. Det er kun få minutter til bybanen og butikker i nærheten. I tillegg er det gode turmuligheter, og et veldig fint uteområde på Gartnerlien. Jeg ser fram til at det blir litt varmere, og vi kan ta uteområdet i bruk for fullt. Spesielt Orangeriet (et samlingslokale, under tak, midt mellom blokkene) gjelder jeg meg til å bruke. Her kan vi bli kjent med mange nye naboer også, sier han