For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Terje og Turids historie

Terje og Turid Martinsen flyttet inn i sin nye leilighet i Kvartalet I i Ask sentrum like før jul i fjor. De feiret den første høytiden med kun det nødvendigste av pynt, da det meste fortsatt lå pakket ned i flyttekasser. Når vi besøker dem en solrik dag i april, har de derimot landet godt i det nye hjemmet.

Ekteparet kom fra en enebolig på Grønlund, bare et par kilometer fra Ask sentrum, så de kjente til området fra førog var derfor ikke i tvil om at de kom til å trives. Likevel var de egentlig ikke på jakt etter leilighet da de kom over prosjektmagasinet til Kvartalet. Det som gjorde at de valgte å kjøpe, var at både størrelsen og planløsningen passet dem veldig godt. «Jeg tror en av grunnene til at jeg liker leiligheten så godt er at den minner meg litt om hytta i størrelse og at alt er på en flate – det er så enkelt», forteller Turid. 

Opplevelsen med å kjøpe nybygg har vært bra 

Overordnet sett synes Terje og Turid at prosessen med å kjøpe nybygg har vært positivI løpet av byggeperioden var de både på kundekveld der de så på kjøkken, og de deltok på åpen byggeplassDe har gjort noen tilvalg for å gjøre leiligheten enda mer tilpasset deres behov, blant annet har de fått en kjøkkenøy, en forlenget vegg med innebygd kjøleskap, og ekstra skap og benkeplate på bad. «Både det digitale tilvalgsystemet og bestillingen gikk veldig fint», sier de beggeUnder hele innredningsprosessen har de også lagt vekt på å sørge for at leiligheten har smarte oppbevaringsløsninger – noe man gjerne trenger når man flytter fra et større hus.  

Møbler med historie ble med til det nye hjemmet 

Med en gang du trer over dørstokken til Turid og Terje i det nye hjemmet på Ask, blir du møtt av en harmonisk atmosfære, og du føler deg veldig velkommen. Her har ekteparet innredet med møbler de tok med seg fra eneboligen de bodde i i mange år. Det var viktig for dem at de kunne få plass til det de ønsket å ha med seg fra huset, og det bærer leiligheten preg av. Her er det ordentlig hjemmekoselig med møbler som forteller tallrike historier og vitner om gode minner blant annet fra da barna bodde hjemme. 

Et personlig hjem med plass til alt de ønsker seg 

 «Jeg tror det er en av grunnene til at vi følte oss hjemme fra dag 1, at vi har møbler som er «hjemme» for oss», forteller Turid. Og det er ikke vanskelig å forstå at de føler seg hjemme, leiligheten har sjel og personlighet, og forteller noe om menneskene som bor der og livet de har levd – akkurat slik et hjem gjerne skal gjøre. «Det var litt vanskelig i starten å forestille seg størrelsesforhold og hvor mange møbler vi kunne få plass til, men vi har faktisk fått plass til mer enn vi trodde!», forteller paret. 

* Prosjektselger Stine Charlotte var hjemme hos Terje og Turid for å overlevere et gavekort som de hadde vunnet i forbindelse med en konkurranse vi holdt for beboerne i Kvartalet