For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Gatekunst-utstilling på Bergensmeieriet

Flere av landets største avis,- og TV-redaksjoner har den siste uken laget reportasjer om Norges største gatekunst-utstilling som holder hus på Bergensmeieriet.

Enorm oppmerksomhet

Utstillingen har fått stor oppmerksomhet i både lokale og nasjonale medier.

– Det har tatt helt av. I forrige uke var både NRK og TV2 på Bergensmeiereiet og lagde reportasjer. I tillegg har BA, Fanaposten, fagblader og TV Vest vært innom. Vi ønsker å skape et urbant nabolag. Noe mer urbant enn gatekunst finnes ikke, sier Steen.

Planen videre er å arrangere en gatefest på Bergensmeieriet i august. Da inviterer Bonava bergenserne inn, slik at de kan få en titt på hvilke planer utbyggeren har for området.

Vis din interesse for Bergensmeieriet her

Norges største gatekunstutstilling

En av Europas mest kjente gatekunstnere, AFK, var veldig fornøyd med at han fikk en stor betong å boltre seg på.

– Det er alltid gøy å få ut min kunst til flest mulig. Samtidig liker jeg dette området. Jeg har stor tro på at Bergensmeieriet kommer til å bli et av Bergens mest spennende nabolag om få år. Spesielt liker jeg den store mathallen som åpner, og satsingen på lokal mat i næringslokalene, sier AFK.

Om du tar turen innom Bergensmeieriet; se etter den tre meter høye kuen som AFK har malt på en av veggene. Bare den er verdt en tur rundt på gatekunst-galleriet alene.

Godt nabolag for alle

Bonava inviterte inn kunstnerne, og sponset dem med maling og plass. Vi skal være et nabolag for alle, forteller pressekontakt Arvid Steen.

– Vi ønsker å skape Bergens beste nabolag for et tverrsnitt av befolkningen. Også dem som driver med lovlig gatekunst. Derfor la vi til rette for 3000 kvadratmeter med betong-lerret til flere av de dyktigste gatekunstnere i landet. Hver kunstner har fått sine anviste plasser, slik at det blir en ryddig utstilling fordelt etter tema og stil. Det er selvsagt gratis å komme og se.

– Så vidt meg bekjent har vi Norges største gatekunstutstilling på Bergensmeieriet, sier Bonavas pressekontakt, Arvid Steen.

Han legger til: – Kanskje vi tar med oss noen av de beste gatekunstnerne inn i diskusjonen når Bergensmeieriet skal utsmykkes om noen år, sier han.