For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Gatekunst-utstilling på Bergensmeieriet

TV2 og NRK lager reportasjer om Bergensmeieriet

Flere av landets største avis,- og TV-redaksjoner har den siste uken laget reportasjer om Norges største gatekunst-utstilling som holder hus på Bergensmeieriet.

Enorm oppmerksomhet

Utstillingen har fått stor oppmerksomhet i både lokale og nasjonale medier.

– Det har tatt helt av. I forrige uke var både NRK og TV2 på Bergensmeiereiet og lagde reportasjer. I tillegg har BA, Fanaposten, fagblader og TV Vest vært innom. Vi ønsker å skape et urbant nabolag. Noe mer urbant enn gatekunst finnes ikke, sier Steen.

Planen videre er å arrangere en gatefest på Bergensmeieriet i august. Da inviterer Bonava bergenserne inn, slik at de kan få en titt på hvilke planer utbyggeren har for området.

Vis din interesse for Bergensmeieriet her

siteassets/01---projekter/bergensmeieriet/gatekunst/bergensmeieriet-gatekunst-2-580x400.jpg
siteassets/01---projekter/bergensmeieriet/gatekunst/bergensmeieriet-gatekunst-6-580x400.jpg

Norges største gatekunstutstilling

En av Europas mest kjente gatekunstnere, AFK, var veldig fornøyd med at han fikk en stor betong å boltre seg på.

– Det er alltid gøy å få ut min kunst til flest mulig. Samtidig liker jeg dette området. Jeg har stor tro på at Bergensmeieriet kommer til å bli et av Bergens mest spennende nabolag om få år. Spesielt liker jeg den store mathallen som åpner, og satsingen på lokal mat i næringslokalene, sier AFK.

Om du tar turen innom Bergensmeieriet; se etter den tre meter høye kuen som AFK har malt på en av veggene. Bare den er verdt en tur rundt på gatekunst-galleriet alene.

Les mer om Bergensmeieriet

siteassets/01---projekter/bergensmeieriet/gatekunst/bergensmeieriet-gatekunst-8-580x400.jpg
siteassets/01---projekter/bergensmeieriet/gatekunst/bergensmeieriet-gatekunst-9-580x400.jpg

Godt nabolag for alle

Bonava inviterte inn kunstnerne, og sponset dem med maling og plass. Vi skal være et nabolag for alle, forteller pressekontakt Arvid Steen.

– Vi ønsker å skape Bergens beste nabolag for et tverrsnitt av befolkningen. Også dem som driver med lovlig gatekunst. Derfor la vi til rette for 3000 kvadratmeter med betong-lerret til flere av de dyktigste gatekunstnere i landet. Hver kunstner har fått sine anviste plasser, slik at det blir en ryddig utstilling fordelt etter tema og stil. Det er selvsagt gratis å komme og se.

– Så vidt meg bekjent har vi Norges største gatekunstutstilling på Bergensmeieriet, sier Bonavas pressekontakt, Arvid Steen.

Han legger til: – Kanskje vi tar med oss noen av de beste gatekunstnerne inn i diskusjonen når Bergensmeieriet skal utsmykkes om noen år, sier han.