For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Bonava vant kulturpris

Vi i Bonava fikk 27. november utdelt Bylivsprisen av Bergen kommune. Prisen går til dem som gjør Bergen til en enda mer attraktiv by.

Vi har de siste månedene åpnet opp et kommende anleggsområde for gatekunstnere og ulike deler av kulturlivet i byen. Tilbudet har fått oppmerksomhet over hele Norge.

Nå har Bergen kommune tildelt oss Bylivsprisen. Prisen ble overrakt under Bergen kommunes byutviklingskonferanse, fredag. I begrunnelsen står det blant annet: "Bonava bidrar til å fremme bylivet og gjør Bergen til en enda mer attraktiv by".

I alt 25 aktører var nominert, men det var altså en boligutvikler som de siste månedene har jobbet mye med kulturutvikling på Bergensmeieriet som stakk av med prisen.

Det er første gang en boligutvikler har stått bak et slikt kulturprosjekt.

Bonava kjøpte for et halvannet år siden gamle Tine Meierier på Minde i Bergen. Med på kjøpet fulgte flere vernede bygninger, samt et stort uteområde på flere tusen kvadratmeter.

Siden mai i år åpnet vi opp området for gatekunstnere fra hele Europa, og utøvere innen teater, film, kor, og andre kulturarrangementer.

Det er jo grådig gøy og overraskende å vinne en slik pris, dette er ikke jo helt innenfor det vi jobber med til dagen. Men det har vært gøy å se oppmerksomheten det har fått og hvor mye mennesker som har vært oppe på Bergensmeieriet for å se på den flotte gatekunsten som har vært produsert over sommeren og være med å bidra til at Bergen er Norges mest spennende by for gatekunst, sier pressetalsmann i Bonava, Arvid Steen

Åpnet opp en ny kulturarena i Bergen

Alle kulturtilbudene i regi av Bonava, samt at alle kulturoperatørene betalte ikke en krone for leie av området. Flere tusen bergensere har vært innom Bergensmeieriet og fått med seg det som ble kalt "Norges største gatekunstgalleri", samt flere teaterforestillinger, blant annet en skrekk-teater-forestiling - og filmvisninger i Tine Meieriers gamle tapperi - Tapperiet.

I tillegg til heder og ære fra Bergen kommune, fikk Bonava 50 000 kroner.

Og pengene skal bergenserne nyte godt av, forteller Bonavas øverste sjef i Bergen.

Planlegger en stor fest til sommeren

Regionsjef i Bonava, Andreas Hovden, har nemlig allerede planlagt å resirkulere premiepengene til en gatefest i Leaparken (nærliggende park av Bergensmeieriet) til neste sommer.

Vi har satt en god standard for det som kommer til å bli et strålende nabolag i fremtiden. Det var jo ikke helt etter planen at det skulle bli så mye jobb med det, men til slutt ble det så mye interesse rundt prosjektet at vi ikke kan gi oss nå. Vi håper at verden er litt mer i vater neste vår/sommer, slik at vi kan samle bergenserne til en parkfest med kunstnere, musikkunderholdning og god mat og drikke. Vi gleder oss allerede til å bli bedre kjent med våre kommende naboer til Bergensmeieriet, sier Hovden.