For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser
Stor og åpen stue i gartnerlien

Fargetrender 2021

Der er ikke noe som kan sette stemningen i et rom som farger på veggene – og nettopp farger er noe av det man, i både 2020 og videre i 2021, vil se masse av i folks hjem. En ting er å male vegger, gulver, og kanskje til og med tak, men noe annet er å trekke fargene med inn i dine møbler, gardiner og andre tekstiler. Det krever at man har styr på sine fargetrender. I det følgende kan du bli klokere på hvilke farger som trender i 2021.

Naturens farger er populært i 2021

Hvor vi i 2020 så masse til både sterke toner i tillegg til lyse og lette pasteller, er det naturens egne vakre farger som setter trenden i 2021. Det er både de varme, kalde, støvete og kontrastfulle fargene – men felles for dem er at de trekker naturens beroligende harmoni med seg. Mange søker nettopp ut i naturen når de har behov for å finne ro, og det er det vi kan ta med inn i boligen med fargetrendene i 2021.

Noen av de fargene som man vil se på veggene og i innredningen generelt er de varme, brente fargene, og de mer støvete – en annerledes tilgang til pastellene som for mange kan bli et hakk for sukkersøtt.

Bakgrunnsfarger som skaper den riktige helheten

Vi er ikke ferdige med konseptet «kontrastvegger» i 2021, da dette skaper en ny dynamikk i rommet, og kan gi en helt ny romfølelse. Bakgrunnsfarger kan gjøre underverker for rommets helhetsinntrykk.

En stor trend som vi også så i 2020, er fargede vegger – ikke bare én vegg, men et helt rom. Det kan gjøre en verdens forskjell å bare male de hvite veggene dine i en annen, litt varmere hvitfarge. Men hvis man ønsker en større forandring enn en annen tone av samme fargen man allerede har, kan man finne en farge i det allerede eksisterende interiøret og plassere denne på en enkelt vegg – eller hvis man tørr; på alle veggene i rommet.

Hvis man har mer frihet fordi man skal kjøpe nytt møblement, eller har møbler som passer til det meste, kan man være litt mer kreativ. Tre fargenyanser som er spesielt populære i 2021– både som kontrastvegg, men også i en større del av rommet – er naturens egne farver:

  • Brune, rødlige og generelt varme nuancer.
  • Støvede blå, grå og grønne nuancer.
  • Harmoniske beige og sandfarvede nuancer.

Gi frontene nytt liv

En fargetrend i 2021, som vi også har sett tendenser til tidligere, er å benytte seg av flere naturlige materialer. Hvis du ønsker noen enkle, men gode, endringer hjemme kan du for eksempel bytte ut skapdørene på kjøkkenet med fronter i tre. Treet er en god måte å bryte de moderne linjene og den minimalistiske stilen, da det bringer masse varme med seg i form av den naturlige fargen treet har. Det går samtidig godt i stil med de naturlige fargene som mange samtidig velger å male på veggene.

Det samme kan man med fordel gjøre med spisebord eller sofabord, en skjenk eller et vitrineskap. Å blande flere naturmaterialer inn i interiøret er en av de største innredningstrendene i 2021.

Få mer inspirasjon til innredning

Se mer om Bonava