For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Innredning soverom

Å innrede en bolig er et spennende prosjekt, men også en utfordring. Alle rommene har forskjellige funksjoner, og skal oppfylle forskjellige behov. Selv om de skiller seg fra hverandre, skal det på samme tid være en naturlig sammenheng mellom rommene så hele boligen gir en følelse av en helhet.

Få fred om natten og energi til dagen

Det er et rom i hjemmet som skal ha den funksjon at det både skal gi energi, men også ro – nemlig soverommet. At et rom har to så motsatte funksjoner kan gjøre at det er nettopp her mange møter på utfordringer når de skal til å innrede boligen sin.

Å innrede et soverom til å både gi deg en ro i kroppen når du kommer inn dit om kvelden for å legge deg, og i tillegg gi deg nok energi om morgenen til å legge grunnlaget for at du skal kunne starte dagen din, er ikke alltid like enkelt. Derfor ønsker vi å gi deg litt hjelp på veien med innredning av soverom.

Valg av farger på soverommet ditt

Uansett om soverommet skal gi ro eller energi, så skal det hvertfall virke avstressende. Et godt sted å starte er valg av farger. Det finnes gode farger som både kan virke avslappende og beroligende om kvelden, men gi deg en god start på dagen når du våkner opp igjen.

Farger som er gode å falle i søvn til er typisk rolige og dempede – som mørk blå, sandfargede nyanser og generelt kjølige farger. Det er farger som er gode til å få pulsen i ro.

Farger som gir energi er typisk mer lyse og varme – som gule, røde og støvede nyanser. Det er farger som tilfører en trygg og varm atmosfære.

Du skal også overveie å velge noe som passer godt sammen med de møblene du allerede har, men ikke vær redd for å være litt eksperimentell. Soverommet er et av de rommene i boligen hvor det nesten alltid blir en suksess å prøve seg på noe annet enn de klassiske hvite fargene. Som alternativ kan du alltid starte med å male én enkelt vegg, velge fargerikt sengetøy eller en sengegavl som skiller seg litt ut.

Få mer inspirasjon til innredning