For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Innredning gang

En gang eller entre er kanskje ikke den delen av boligen man umiddelbart tenker på når man ser for seg innredning av et hjem. Likevel er entreen utrolig viktig å rette sitt innrednings- og dekoreringsfokus mot. Dette er fordi gangen er det første rommet eller den første delen av boligen man kommer inn i, og derfor også det første man ser. Hvordan gangen ser ut setter standarden for resten av hjemmet, og det kan gjøre en dårlig dag litt bedre å komme hjem til et vakkert hjem og en vakker entre. Å innrede gangen er ikke så vanskelig som man skulle tro, og hvis du trenger litt ekstra inspirasjon så les med her.

Slipp lyset inn!

Noen entreer har vindu hvor man får naturlig lys inn, mens andre har ikke. Uansett om din gang har vinduer eller ei er det viktig å tenke på lys. Entreen skal med fordel ikke ha dempet belysning. Her trenger du god og dekkende belysning så du lett kan orientere deg og finne det du trenger.

Hvis du kommer inn utenfra og det er mørkt ute, eller du skal lete deg gjennom sko og jakker før du skal ut av døren, er det viktig med godt lys. Ofte er gangen et rom som kan føles litt overfylt med klær og ting, men med godt lys vil entreen føles litt mer luftig.

Organisering er nøkkelen i innredningen

Gangen blir ofte fylt opp med sko, jakker, sykkelhjelmer, hatter nøkler osv. Her er det derfor utrolig viktig å innrede gangen med gode organiseringsløsninger. Les våre tre tips til hvordan organisere entreen best mulig:

  • Monter skoskap på veggen. Disse er flate, tar ikke mye plass, rommer mange sko og er løftet opp fra gulvet.

  • Bruk hyller med knagger under. Dette er et multifunksjonelt møbel hvor du kan ha kurver med luer og hansker på hyllen mens jakkene kan henge under.

  • Benk med skuffer under. Denne kan du både sitte og knyte skoene dine på, i tillegg til at benken kan oppbevare ting som ikke skal ligge å flyte på gulvet.

Med disse tre tipsene får du masse oppbevaring i gangen samtidig som du får ryddet bort mye av det som skaper rot, uten at tingene blir utilgjengelig.

Innredning av gang trenger dekor

Nå som vi har gått igjennom alle de praktiske løsningene må vi også ta for oss hvordan du skal sette prikken på i-en i gang-innredningen din. Noen grunnleggende elementer er gode å benytte seg av her.

Finn plass til et helfigur-speil. Man vil gjerne kunne sjekke antrekket i sin helhet rett før man går ut døra, og et heldekkende speil i gangen er derfor alfa omega. Gå med fordel for et med en fin ramme, for eksempel i tre.

Ha flere hyller på veggen så du har plass til å sette noen pene gjenstander frem, eller pynte med en hatt eller en blomsterbukett. Hvis du har flere hyller, kan du også ha færre ting på hver hylle og dermed skape et mer luftig preg på entreen.

Få mer inspirasjon til innredning