For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser

Innred med lys

Ved å innrede med flere lyskilder skapes nye dimensjoner i rommet, og det får en helt spesiell stemning. Især i de mørke vintermånedene gir en innredning med mye lys ekstra varme, kos og energi. Her får du noen tips til hvordan du kan innrede med optimal belysning.

Atmosfære og funksjon med den rette belysningen

Varierte og gjennomtenkte lyskilder gir energi og skaper en trivelig atmosfære. Det finnes haugevis av flotte lamper i forskjellige stilarter, så mulighetene til å vende mørket til noe positivt er endeløse. La deg inspirere av lyset, en riktig lyssetting kan endre hele oppfattelsen av et rom. Det handler om å tenke smart når man innreder, planlegge belysningen og gjøre det til en del av rommet.

Hvor mange lyskilder har du hjemme?

En regel som mange interiørarkitekter bruker er at et rom skal ha omtrent syv forskjellige lyskilder. Det er ikke mange rom som holder den standarden, men det er en fin tommelfingerregel å ha i bakhodet når du skal innrede det nye hjemmet ditt.

Oppdel lyskildene etter funksjoner

Generell belysning: sats på en taklampe som sprer lys i hele rommet. Hvis du ønsker et litt mildere uttrykk ved enkelte anledninger, kan det være en god idé med dimmere.
Punktbelysning: Spotlights og bildebelysning. Velg små lysobjekter til å fremheve enkeltelementer i rommet.
Stemningsbelysning: Lamper i vinduskarmen, kulørte lamper, levende lys og andre lyskilder som skaper ro og en hjemmekoselig stemning.
Miks de ulike funksjonene og opplev hvordan rommet endrer seg. Lyskildene kan også skiftes med årstidene. Så nye deler og funksjoner av rommet fremheves og brukes på en ny måte.