Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Innred med lys

Innred med lys

Ved å innrede med flere lyskilder skapes nye dimensjoner i rommet, og det får en helt spesiell stemning. Især i de mørke vintermånedene gir en innredning med mye lys ekstra varme, kos og energi. Her får du noen tips til hvordan du kan innrede med optimal belysning.

Atmosfære og funksjon med den rette belysningen

Varierte og gjennomtenkte lyskilder gir energi og skaper en trivelig atmosfære. Det finnes haugevis av flotte lamper i forskjellige stilarter, så mulighetene til å vende mørket til noe positivt er endeløse. La deg inspirere av lyset, en riktig lyssetting kan endre hele oppfattelsen av et rom. Det handler om å tenke smart når man innreder, planlegge belysningen og gjøre det til en del av rommet.

siteassets/nyhedsbrev/barnsang-380x380.jpg

En lyslenke over sengen kan skape en følelse av trygghet

siteassets/nyhedsbrev/stege-380x380.jpg

En simpel stige fungerer fint som stativ til en lyslenke

siteassets/nyhedsbrev/ljusslinga-380x380.jpg

Lys kombinert med et rullegardin kan eksempelvis erstatte stoffgardiner

Hvor mange lyskilder har du hjemme?

En regel som mange interiørarkitekter bruker er at et rom skal ha omtrent syv forskjellige lyskilder. Det er ikke mange rom som holder den standarden, men det er en fin tommelfingerregel å ha i bakhodet når du skal innrede det nye hjemmet ditt.

Oppdel lyskildene etter funksjoner

Generell belysning: sats på en taklampe som sprer lys i hele rommet. Hvis du ønsker et litt mildere uttrykk ved enkelte anledninger, kan det være en god idé med dimmere.
Punktbelysning: Spotlights og bildebelysning. Velg små lysobjekter til å fremheve enkeltelementer i rommet.
Stemningsbelysning: Lamper i vinduskarmen, kulørte lamper, levende lys og andre lyskilder som skaper ro og en hjemmekoselig stemning.
Miks de ulike funksjonene og opplev hvordan rommet endrer seg. Lyskildene kan også skiftes med årstidene. Så nye deler og funksjoner av rommet fremheves og brukes på en ny måte.