For den beste opplevelsen anbefaler vi at du bruker en annen nettleser
Interiortrends 2020 innredning

Interiørtrender 2020

Et nytt tiår er i gang og tiden for endring er kommet. I våre trendanalyser ser vi omsorg og velvære som et sentralt utgangspunkt for 2020. Det å ta vare på planeten vår, miljøet og oss selv vil være blant våre fokusområder. Dette i seg selv er ikke nødvendigvis nytt - men vi begynner å handle på et mer aktivt nivå, og dette kommer til uttrykk på ulike måter. Vi håper overforbruket snart vil være et minne. Nå er det bevisst forbruk som gjelder, for å bidra til en bærekraftig planet og et sunt liv.

Disse trendene er i tråd med det faktum at vi ønsker en livsstil med høyere trivsel og mer hvile. Vi lever i en travel tid og trenger å ta vare på oss selv på et mer bevisst nivå. Trivsel kan utrykkes på flere måter. Det kan gjøres ved å gi bort ting som du ikke bruker, eller ved å lage en koselig lesekrok for å skape en rolig atmosfære i ditt hjem.

Materialer og former

Hvordan bli mer miljøbevisst? Begynn med å gå gjennom det du allerede har hjemme. Er det ting som er pakket i esker som kan gi nytt liv? Eller kan det møbleres på nytt? Det kan være nok å se på interiørdetaljene. Det kan også være så enkelt som å rydde, for at gjenstandene du liker best skal komme ordentlig frem. Du kan også handle på bruktmarkeder eller auksjoner og la andres tidligere eiendeler få nytt liv i hjemmet ditt. Gjenvinning er en måte å holde forbruket nede og skape kreativitet.

Dersom man kjøper nye produkter, bør man ha en mer langsiktig tankegang.
Skal du bruke dette produktet noen år fremover?
Et annet spørsmål å stille seg er hvordan hele produksjonskjeden ser ut. Hvor kommer råvaren fra? Er designet bærekraftig, og er produksjonen av produktene etiske og organiske? Hvordan transporteres produktet, og kan materialet gjenvinnes? Gjør et bevisst valg, finn ut om produktet har miljømerking og nødvendige sertifiseringer.

Håndverk og solide materialer har vært en interiørtrend vi allerede har sett en stund, men som vil bli enda viktigere i tiden fremover. Når du kjøper håndverksprodukter, er det lettere å komme nærmere produksjonskjeden og dermed vite mer om materialet og dets opprinnelse. Produksjonen bør være organisk og lokalt produsert, noe som også gjør at produktet føles mer autentisk og forhåpentligvis forblir i ditt hjem i en lengre periode.

Farger

For å sette et nytt preg på hjemmet ditt, trenger du ikke nødvendigvis kjøpe nye møbler eller gjøre andre store endringer. En enkel løsning kan for eksempel være å male vegger. Forsikre deg om at malingen du bruker har miljøsymboler som indikerer at malingen er fri for helse- og miljøgifter.

Når det kommer til trendfarger, er det mange ulike farger å velge blant akkurat nå. I trend- og fargepaletten for 2020 ser vi fortsatt de jordnære, naturlige og varme fargene som har vært en stund, men som nå tar mer og mer plass i hjemmene våre. De kule grå basisfargene gir rom for varme farger som sand, beige og brun. Brun kommer i mange forskjellige toner - fra lysere nougatbrun til mørkere sjokoladebrun. Kombinasjonen av grått og beige fungerer godt sammen, så ikke vær redd for å blande disse fargene.

Har du et hjem som er veldig gråtonet? Ikke bytt ut alt, men legg heller til de varme fargene. De brente rosa tonene og spesielt pudderrosa vil bli en populær farge. Aubergine er også en farge vi vil se mer av.

Som en kontrast til de jordiske fargene ser vi også grønt og blått. Grønt som gir oss fremtidstro og er sterkt knyttet til naturen. Den grågrønne fargen hjelper oss med å finne hvile og ro. På den grønne fargepaletten finner vi mintgrønn som skiller seg ut fra de andre mer dempede og naturlige grønnfargene. De blå tonene er alt fra de fargerike blå til de kjøligere og isete tonene.

Gjør hjemmet ditt til et sted hvor du føler deg komfortabel.